sábado, 15 de noviembre de 2008

Presentació

Esteu llegint la primera entrada d'aquest blog. La primera passa acostuma a ésser de vegades la més difícil de donar i encara més quan s'intenta de fer al gust de tots per tal d'animar cadascú a aportar el seu gra de sorra de manera que vagi fent-se cada vegada més participatiu.

L'Estol d'Excursionisme 'Santueri' va néixer fa 18 anys. Encara que soni a tòpic, ja és major d'edat. Des d'aleshores, i cada tercer diumenge de cada mes (amb una aturada a l’estiu), s'han realitzat nombroses excursions al llarg de tota la geografia mallorquina. Des de la Serra de Tramuntana a les Serres de Llevant. Des de les marines de Llucmajor a la península de Formentor. Nombrosos paisatges, llocs, muntanyes han passat sota les seves botes durant tots aquests anys. El programa d'excursions el podeu trobar a sa seva web http://www.mallorcaweb.net/stolsantueri/ .

En aquest blog (a jo m'agrada més anomenar-lo 'diari electrònic') que avui neix s'escriurà la crònica de les pròximes excursions, descrivint l'etapa realitzada i les anècdotes succeïdes.

La redacció d'aquestes cròniques no és una novetat. Durant molts anys ha hagut gent que les ha escrit i compartit amb altres persones. Però el coneixement de la seva existència era una mica reduït. Últimament, malauradament, no era una cosa que es continués fent. Va ser fa poc, a la temporada passada, que vaig sentir parlar d'elles. Hi havia, fins i tot, una persona encarregada de redactar-les. Avui dia, les noves tecnologies permeten que tots puguem prendre part de la seva elaboració. Que no sigui una cosa exclusiva d'una persona. Des d'aquí s'invita a tots a participar, a aportar aquell 'gra de sorra' que s'indicava al principi. I també s'invita a aquells que tinguin antigues excursions redactades a que les publiquin i puguem gaudir tots de la seva lectura.

Per acabar vull demanar disculpes per les faltes que pogués haver comès. Per a un castellanoparlante, malgrat portar aquí molts anys, suposa un cert esforç expressar unes idees en mallorquí. Però volia que la primera entrada en aquest 'diari' fos en aquesta llengua.

Aquesta primera entrada s'escriu la vigília de l'excursió a Sa Mola de Na Ferrana del 16 de novembre de 2008.

No hay comentarios: